Saturday, 1 November 2014

Butter Pandan Coin Cake


Kek Butter Pandan kali ni Cna buat susun coklat Berly Coin. Resepi asal daripada Ct Suena aka eonisbalqis. Kek yang sama Cna buat untuk skirt kek Barbie. 

Kek ni Cna buat khas untuk makan-makan adik beradik yang balik ke kampung. 10 orang adik beradik berkumpul. Sangat seronok. Kami buat potluck. Part Cna buat pencuci mulut. Acara makan-makan potluck nanti cna masukkan dalam post yang seterusnya. 


Bahan-bahan

1. Seketul butter - 250g
2. Tepung naik sendiri- 210g
3. Gula kastor- 150g (Resepi asal 180g)
4. Telur - 4 biji (Gred A) (Resepi asal 5 biji)
5. Esen Vanilla - 2 penutup (satu penutup pun boleh)
6. Perisa pandan- 2 penutup
7. Coklat coin Beryl

Cara-cara

1. Putar selama 5 minit bahan-bahan berkenaan.
2. Susun coklat Berly coin ke atas adunan tadi.
3.  Bakar selama 40 minit dengan suhu 150 darjah celsius.












No comments:

Post a Comment