Friday 1 May 2015

Bihun Singapore



Bahan-bahan

1. Bihun
2. Telur
3. Sotong
4. Kiub bilis (1 kiub)
5. Daging
6. Lada hitam
7. Bawang putih dihiris
8. Bawang merah dihiris
9. Kobis & lada benggala dihiris



Cara-cara

1. 'Scramble' egg


2. Tumis bawang-bawang


3. Masukkan daging & sotong


4. Masukkan kiub bilis, lada hitam & sedikit garam gula (garam tak perlu banyak sebab kiub dah masin)


5. Masukkan sayuran


6. Masukkan bihun yang sudah direndam untuk melembutkannya. Gaul hingga sebati. 


7. Akhir sekali masukkan telur yang sudah di 'scramble'


Hasilnya. Kebetulan ada sotong yang bertelur, jadi Chiq Na tak potong. Nyum2 



No comments:

Post a Comment